Nieuws

19 Februari: LWH-leden verkiesbaar voor Provinciale Staten

Op 20 maart vinden de verkiezingen  voor de Provinciale Staten plaats. Twee van onze leden t.w. raadslid Wiel Heinrichs en voormalig voorzitter van het "Burgercomité Zelfstandig Landgraaf", Roger Ernst stellen zich voor respectievelijk Limburg Lokaal en PVV-Limburg verkiesbaar. Wij vragen u uw stem op een van onze kandidaten uit te brengen.

De gekozen Statenleden kiezen na hun installatie de leden voor de Eerste Kamer, het controle-orgaan voor de Tweede Kamer, dat besluiten van deze Tweede Kamer tegen kan houden. Indien de regeringscoalitie haar meerderheid in de Eerste Kamer verliest kunnen de onzalige plannen van de regering Rutte tegengehouden worden en ontstaat een nagenoeg onwerkbare situatie, waardoor de kans op een regeringscrisis en het vertrek van Rutte heel waarschijnlijk wordt.

 

Het is belangrijk dat u gaat stemmen en uw ongenoegen met het ondemocratische partijkartel laat blijken.

 

STEM ZE WEG op 20 MAART.

19 november: Minister wil versterking bestuurskracht Parkstad Limburg

5 maart: Minister op werkbezoek

De minister bezoekt de regio en geeft aan dat herindeling niet persé de oplossing is. Maar ze zegt ook niet dat het NIET de oplossing is. We zullen alert moeten blijven als we onze zelfstandigheid willen behouden.

Het artikel in de Limburger2 maart: Vertraging kandidatenlijsten

Nadat de eerste stempassen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Landgraaf in de bus gevallen zijn, is ons opgevallen dat er geen kandidatenlijsten bij zijn. Navraag bij de gemeente heeft uitgewezen dat deze in een later stadium, maar uiterlijk 19 Maart, bezorgd worden. Reden voor deze vertraging is het beroep dat door een inwoner aangetekend is tegen de goedkeuring van de GBBL-lijsten